Velkommen til Team Kingfishers hjemmeside

Velkommen til en anderledes hjemmeside om oplevelser i naturen med hovedvægt lagt på lystfiskeri.

Du er også selv velkommen til at bidrage med et foto og en lille god historie, som du kan dele med os andre. Send dit bidrag til webmaster på: dv.kingfisher@gmail.com

eller skriv en lille hilsen eller kommentar på hjemmesidens nyoprettede gæstebog. Klik på: Gæstebog

P.g.a. koronakrisen blev det ikke til nogen laksetur til Bornholm i år for Kingfishers vedkommende. Men foråret og fuglesangen er der heldigvis ingen, der kan tage fra os. Her er det Gærdesmutten, der synger af fuld hals.

Bornholm d. 8.2.2020: Thomas, Team Toki skyder sæsonen i gang med denne laks på 9 kg og 99 cm. Flot fisk.  STORT TILLYKKE herfra.


Spændt på hvad det nye år vil bringe af oplevelser ?

Vild, Vildere, Lille Vildmose. Utrolig spændende efterårstur til et af Danmarks absolut bedste naturområder bød på Kongeørn, havørn, rørhøg, traner, mange slags gæs og ænder, viber, hjejler, kronhjort, rådyr og ræv. Turen røg rent ind på vores top 10 liste over hidtil bedste natur-ture. Det er svært at få armene ned.

 

Vi kom helt tæt på “hr. Mikkelsen”, der var så optaget af sin jagt, at vi næppe blev ænset.

 

Et par rådyr græsser på heden ved Tofte skov. På et engdrag i udkanten af Lille Vildmose talte vi 27 rådyr, der gik og græssede spredt ud over engen. Vi har aldrig set noget lignende i fri natur.

 

Efterår og regnbuefiskeri ved Pinds Mølle fiskesø ved Århus Å

Når man er på fisketur, dukker der altid spændende “tillægsgevinster” op!  Her er det en nysgerrig fiskehejre, der nok så idyllisk spejler sig under sin fisketur.

Gudenåen oktober 2019:  For Chris kom to fyraftensture til Gudenåen virkelig til at give pote. Denne eftermiddag huggede en  fin laks på 82 cm på hans spinner. Et par dage senere samme sted gav yderligere 2 laks i samme størrelse.   Der skal lyde et STORT TILLYKKE  til Chris herfra. 

September 2019:  Sverige byder altid på et spændende efterårs-fiskeri. Se konklusionen på Team Kingfishers efterårs-fisketure til Vester Silen og Vänern efter de sølvblanke laks og ørred. Se mere på:   Fisketure Vester Silen          og   Fisketure Vänern

Konklusion på fisketur til Vänern og V.Silen: Vi har haft en ufattelig flot tur i det svenske med flot septembervejr. Havde dog en del blæsevejrsdage, – ligesom vi nok må erkende, at en vandtemperatur på 13 grader i begge søer, nok er lidt for høj til, at laksefiskeriet for alvor kommer i gang. Vi har dog fået fisk, men vil tro, at oktober måned vil være bedre rent fiskemæssigt. Så vi skåler på bedre held næste gang.

 

September 2019: Følg Team Kingfisher på Fisketur til Vänern efter ørred og laks.  Se:  Fisketure Vänern.                  (Arkivfoto)

 

September 2019: Følg Team Kingfisher på Fisketur til Vester Silen i Sverige efter ørred og laks.  Se:  Fisketure Vester Silen.          (Arkivfoto)

 

Friskfanget hummer fra Kattegat på over 4 kg fanget af Ib, Team Carpe Diem.

Efter en tur i gryden bliver de friskfangede hummere flotte røde og er nu klar til at spise.

Sejltur til Kanaløen i Naturpark Randers Fjord. Småbådshavn, grill- og bålplads med brænde, toilet, shelters og madpakkehus har nu fået et gevaldigt løft. Virkelig ideelt til picnicturen, så morfar har taget sine børnebørn med. Her er det Frida, der er på krabbefangst på Kanaløen. I baggrunden ses det nye madpakkehus.

 

Sommertid er tid til rygning af al slags fisk. Her er det friskrøgede sild med æg, dilddressing og purløg serveret på serveringsbakke i Kingfishers eget design. (Se menu og serveringsbakke under:  Opskrifter  og  Grejmarked ). Skal vi kalde menuen for: “Sol over Kingfisher”.

Udbyhøj d. 23.6.2019: Så er Kingfisher stævnet ud for at trolle makreller i mundingen ud for Randers Fjord i det flotteste Sankt Hans vejr.

 

Det blev til  en rigtig flot dag med masser af bidevillige makreller

 

Makreller – Makreller – Makreller !  Nu skal der gang i grillen og rygeovnen !

 

Hirtshals d. 15. maj 2019: Fisketur i Skagerak. Vi vil affiske et par vrag mellem Hirtshals og Skagen, – bl.a. “Russeren”, “Torpedoen” og “Lynex” for at se, om de holder fisk. Hvis ikke vil vi prøve nogle stenknolde. Vi har følgeskab på vandet af Team Carpe Diem.

 

På Kingfisher er Erling med som gast for første gang. Han er så fiskeklar, som kun en rigtig lystfisker kan være.

 

Der var ingen fisk på vragene, men på stenknoldene er der en del mindre torsk og sej. Erling mener, det går meget godt.

 

Og til sidst skal der jo renses fisk, – og der er mad nok til alle! Vi får en rigtig flot dag på vandet, hvor Skagerak viste sig fra sin aller smukkeste side. Vi kommer igen en anden gang!

 

Til sildeturen på Randers Fjord har Kingfisher fået Laurits og Sofia med som besætning. Og forventningerne er store.

 

Men ingen bliver skuffet. Vi finder sildene i et stort høl midt i sejlrenden, og så begynder løjerne for alvor.

 

Laurits er med for første gang, – og som traditionen byder: skal man kysse den første sild, man fanger.

 

Sild – Sild – Sild !

 

Laurits viser stolt sin fangst frem.

 

Bornholm april 2019. Vi følges på vandet med Team Carpe Diem, der er med på trollingtur til Bornholm for første gang.  Her er vi stævnet ud fra Nexø på vej mod “Bakkerne” i syd, hvor vi sætter grejet.

 

Så fik Ib på Team Carpe Diem sin debutlaks på Bornholm. 87 cm flot sølvtøj taget på “Silderyggen”. Team Kingfisher ønsker STORT TILLYKKE til Ib.

Ud over at fiske, fremstiller Team Kingfisher også selv lidt forskelligt trollinggrej: Bl.a. flashere, dodgere i forskellig størrelse, trollingfluer og velfangende trollingblink med UV-farver. Se dem under: “Grejmarked”.

Simris d. 4, maj 2018: Carl Henning, Team Sea Horse med dagens største laks på 13 kg taget på et Kingfisher Attack Trollingblink fisket i overfladen.              Se blinket under: Grejmarked

Det er nok et overset faktum, at laks også elsker at mæske sig med små blæksprutter. Her er det Team Trollanden på Bornholm med en 7 kgs laks, der har hugget på en Kingfisher Trollingflue i grøn/glow, fisket i 70 fods dybde.

 

Møn d. 11.3.17: Daniel, Team Sea Horse med dagens næststørste laks på ca. 12 kg taget på et Kingfisher Attack trollingblink

 

Møn d. 11.3.17: Kingfishers Attack trollingblink har igen slået til mod Østersøens storlaks

 

Kingfisher Attack trollingblink til laks og havørred.      Her i UV-belysning.             Find grejet under: Grejmarked

 

Jørgen Klaris ' Østersølaks på 9,7 kg taget på et Kingfisher Attack trollingblink

Jørgen Klaris` Østersølaks på 9,7 kg taget på et Kingfisher Attack trollingblink.

Team Kingfisher fremstiller  bl.a. et par serier velfangende trollingblink i UV-farver, – alle med en fræk UV-rød røv. Vi kalder dem “Kingfisher Attack”.

De er nu blevet afprøvet i praksis med gode fangster til følge. Se dem på Grejmarked: Klik her

I foråret 2016 satte vi 2 x 2 stk. flashere på højkant til de to første, der kunne melde om fangst af henholdsvis en laks og en havørred på et Kingfisher Attack trollingblink.  

De to vindere er nu fundet:

Laks:  Jørgen Klaris fra Viborg, tog d. 20.4.2016 denne flotte laks på 9,7 kg på et Kingfisher Attack trollingblink på Bornholm.

Havørred: Morten Platz, Fredensborg tog d. 16.4.2016 denne flotte havørred på 3,95 kg og 72 cm på et Kingfisher Attack trollingblink i Øresund.

Morten Platz 's havørred på 3,95 kg og 72 cm

Havørred fra Øresund på 3,95 kg og 72 cm taget på et Kingfisher Attack trollingblink af Morten PlatzMorten Platz, Fredensborg.

STORT TILLYKKE herfra.

De to heldige vindere har nu hver fået tilsendt 2 stk Kingfisher Flashere.

Havørred taget på et Kingfisher Attack trollingblink

Havørred på 3,95 kg taget i Øresund på et Kingfisher Attack trollingblink af Morten Platz, Fredensborg.

 Der er ikke flere Flashere på højkant for denne omgang.

Men jeg modtager fortsat meget gerne fotos af fisk, der er taget på Kingfishers grej.

Send foto med data til:  

dv.kingfisher@gmail.com

 

Team Kingfisher ønsker alle hjemmesidens besøgende et knæk og bræk

Følg Team Kingfisher på vej mod nye oplevelser

Sæt X ved en anderledes hjemmeside, der møder natur og lystfiskeri fra nye vinkler.

Hvis du har et tip, et foto eller en god historie, som du har lyst at bidrage med, så send det til: 

dv.kingfisher@gmail.com

70 HK`s Østersølaks landet af Kingfisher d. 6.4.2014

70 HK`s Østersølaks landet af Kingfisher d. 6.4.2014

Der ud over vil vi her på hjemmesiden gerne dele vores oplevelser i naturen fortalt gennem beretninger, fotos, billedkunst o.l. med en særlig vægt på lystfiskeri fra båd. Så velkommen til at følge os her:

David ombord på Kingfisher med rekordlaks

David ombord på Kingfisher med 12 kg`s Østersølaks

David er skipper på det gode skib “Kingfisher”.

Davids store passion er natur, fotografi og lystfiskeri.

Hans slogan er: “Born to fish”, og Fiskeørnen er valgt som Kingfishers logo.

David vil bringe os med på nogle af sine mange spændende fisketure i Danmark, Sverige og Canada fortalt i ord og billeder.

Rise ved et par af sine malerier i galleriet

Rise ved et par af sine malerier i galleriet

Rise er ud over at optræde som gast på “Kingfisher” tillige billedkunstner og naturelsker.

Rise er kreativ og glad for farver. Hun henter sin inspiration dels på fisketurene og dels fra naturen omkring Randers Fjord, hvor vi bor.

Så velkommen til at kigge med. Læn dig tilbage i stolen og nyd farver, fotos og indlæg sammen med os, – eller lad dig involvere med kommentarer og egne oplevelser, så vi alle bliver beriget.

Team-Kingfisher Born to fish

Fiskeørnen er valgt som Kingfishers logo

Med venlig hilsen

Rise & David Vestergaard

Team Kingfisher

dv.kingfisher@gmail.com

 

Kingfisher Logo

Kingfisher logo

Hits: 2728