Velkommen til Team Kingfishers hjemmeside

  1. Velkommen til en anderledes hjemmeside om oplevelser i naturen med hovedvægt lagt på lystfiskeri.

Du er også selv velkommen til at bidrage med et foto og en lille god historie, som du kan dele med os andre. Send dit bidrag til webmaster på: dv.kingfisher@gmail.com

eller skriv en lille hilsen eller kommentar på hjemmesidens nyoprettede gæstebog. Klik på: Gæstebog

Dagens foto: “Mord på terrassen”. Spurvehøgen kommer som et lyn fra en klar himmel og overrasker den intetanende solsort.    (Foto: David)

 

Spurvehøgen, der nok så nydeligt slog solsorten må have været godt sulten, for den åd rub og stup, så kun fjerene er tilbage.    (Foto: David)

 

Vi glæder os til den kommende fiskesæson, og ikke mindst laksesæsonen. Laksen med dens spændende livscyklus og det temperementsfulde fighterinstinkt er og bliver naturens gave til os lystfiskere. Men den er meget mere end det!  Prøv at høre, hvad prins Charles har sagt i en tale om den vilde laks:  “The majestic, wild Atlantic salmon is a powerful symbol of the health of our rivers and ocean, and of our relationship with the natural enviroment that sustains all human activity … When all is well with salmon, all is well with the world!”

Lidt aftenfikskeri efter fladfisk ved fjorden kan blive utrolig stemningsfuldt, når vintersolen på vej ned maler himmel og hav i de smukkeste farver. Og så gør det ikke så meget, at der er langt mellem de bidevillige fisk.

 

Og mens vintersolen er på vej ned i vest, står månen op i øst og spejler sig nok så romantisk i fjorden og maler alt i fortryllende pastelfarver. Det er næsten ikke til at løsrive sig fra. Så skulle det da lige være for at komme hjem til en pandestegt rødspætte med persillesovs.

 

En septembertur til Langelandsbæltet i meget smukt vejr gav et lille udvalg af rødspætter, skrubber og ising. Alle fanget på børsteorm. Se mere fra turen under: Sidste Nyt

Bøderegn over speedbådsfolket på Randers Fjord. Se mere under: Sidste Nyt

Det er skønt at cykle i det danske sommerland. Især nyder jeg at cykle langs med Randers Fjord, – og så benytter jeg mig naturligvis af, at der er hele to færgeoverfarter over Fjorden, der nu er ophøjet til Naturpark Randers Fjord. Se mere under:  Sidste Nyt

Sommertid er makreltid, og så kan der fiskes makreller overalt i de danske farvande. På Kingfisher har vi fanget makreller i farvandet ud for mundingen af Randers Fjord. Det er et spændende fiskeri, og så gør makrellerne sig rigtig godt både på grillen og i rygeovnen.

Kajakfolket har for alvor taget den danske sommer til sig og nyder friluftslivet langs vore kyster – og ikke mindst benyttet sig af de mange shelters langs fjorden til hygge og overnatninger undervejs på turen.

Og så er trollingfiskeri fra kajak bestemt også en mulighed. Det kan nemt give et par fisk, såsom makrel, hornfisk eller havørred til at lægge på grillen til aftensmaden. Det kan gøre oplevelsen fuldkommen.

Nu er vi nået til juni og så begynder fiskeriet efter fladfisk for alvor. Rise og Team Kingfisher har fået en kanon start på fiskeriet efter fladfisk ud for Bønnerup på Djursland. Fladfisk af forskellige arter og størrelser bed lige så hurtigt, vi kunne nå at sætte sandorm på forfanget på den ene stang, mens fisken (sommetider 2 ad gangen) blev afkroget på den anden stang. Der blev ikke meget tid til kaffepauser med så livligt et fiskeri.

Det er forår i Danmark. Sild, havørred og hornfisk kommer i stort tal tæt ind til de danske kyster og fjorde. Det lokker lystfiskerne ud med fiskesnøren. Belønningen er stor, – ud over masser af skønne oplevelser i naturen, er der gode chancer for fisk, der jo gerne skulle munde ud i lidt lækkert til ganen.

 

Havørreden er som regel nem at få i tale i disse forårsmåneder, – og så giver den sig ikke uden kamp til stregen. Hvad kan en lystfisker ønske sig mere.

 

Sildene kan lige nu fiskes i spandevis med pirk og et sildeforfang. Og så er sild en fantastisk spise både til middag og frokost. Her i huset fryser vi hvert år ca. 20 kg sild ned, så vi løbende får serveret sild på alle mulige måder. Se opskrifterne under: Sild

 

Hornfisken kommer, når rapsen blomstrer. Denne viltre fighter giver enhver lystfisker nogle magiske timer på vandet. Og husk: som spise er den stærkt undervurderet, men den smager faktisk fortræffeligt både som stegt, grillet eller røget. Se mere under Opskrifter

 

Bornholm april 2020: Hanne og Lars Ole, Team Baghaven har haft et rigtig godt fiskeri på Bornholm i år og topper med denne flotte laks på 15,5 kg. Så smukt kan et stykke sølvtøj altså blive. STORT TILLYKKE herfra!

 

Bornholm april 2020: Og det er ikke bare laksene, der har været gang i, men også havørrederne har villigt budt sig til på denne tur. Her står Lars Ole med turens største havørred på 6,1 kg. En rigtig tyksak i god kondition. Endnu et STORT TILLYKKE herfra.

 

Bornholm d. 19.4.2020: Efter en lang og benhård fight kunne Ib på Team Carpe Diem lande denne flotte laks på 17,6 kg. Den huggede på en gul Toby Magnum fisket på riggen i 60 fods dybde. STORT TILLYKKE herfra.

 

P.g.a. koronakrisen blev det ikke til nogen laksetur til Bornholm i år for Kingfishers vedkommende. Men foråret og fuglesangen er der heldigvis ingen, der kan tage fra os. Her er det Gærdesmutten, der synger af fuld hals.

Bornholm d. 8.2.2020: Thomas, Team Toki skyder sæsonen i gang med denne laks på 9 kg og 99 cm. Flot fisk.  STORT TILLYKKE herfra.

Vild, Vildere, Lille Vildmose. Utrolig spændende efterårstur til et af Danmarks absolut bedste naturområder bød på Kongeørn, havørn, rørhøg, traner, mange slags gæs og ænder, viber, hjejler, kronhjort, rådyr og ræv. Turen røg rent ind på vores top 10 liste over hidtil bedste natur-ture. Det er svært at få armene ned.

Vi kom helt tæt på “hr. Mikkelsen”, der var så optaget af sin jagt, at vi næppe blev ænset.

Et par rådyr græsser på heden ved Tofte skov. På et engdrag i udkanten af Lille Vildmose talte vi 27 rådyr, der gik og græssede spredt ud over engen. Vi har aldrig set noget lignende i fri natur.

Friskfanget hummer fra Kattegat på over 4 kg fanget af Ib, Team Carpe Diem.

Sommertid er tid til rygning af al slags fisk. Her er det friskrøgede sild med æg, dilddressing og purløg serveret på serveringsbakke i Kingfishers eget design. (Se menu og serveringsbakke under:  Opskrifter  og  Grejmarked ). Skal vi kalde menuen for: “Sol over Kingfisher”.

 

Sild – Sild – Sild !

 

Team Kingfisher ønsker alle hjemmesidens besøgende et knæk og bræk

Følg Team Kingfisher på vej mod nye oplevelser

Sæt X ved en anderledes hjemmeside, der møder natur og lystfiskeri fra nye vinkler.

Hvis du har et tip, et foto eller en god historie, som du har lyst at bidrage med, så send det til: 

dv.kingfisher@gmail.com

70 HK`s Østersølaks landet af Kingfisher d. 6.4.2014

70 HK`s Østersølaks landet af Kingfisher d. 6.4.2014

Der ud over vil vi her på hjemmesiden gerne dele vores oplevelser i naturen fortalt gennem beretninger, fotos, billedkunst o.l. med en særlig vægt på lystfiskeri fra båd. Så velkommen til at følge os her:

David ombord på Kingfisher med rekordlaks

David ombord på Kingfisher med 12 kg`s Østersølaks

David er skipper på det gode skib “Kingfisher”.

Davids store passion er natur, fotografi og lystfiskeri.

Hans slogan er: “Born to fish”, og Fiskeørnen er valgt som Kingfishers logo.

David vil bringe os med på nogle af sine mange spændende fisketure i Danmark, Sverige og Canada fortalt i ord og billeder.

Rise ved et par af sine malerier i galleriet

Rise ved et par af sine malerier i galleriet

Rise er ud over at optræde som gast på “Kingfisher” tillige billedkunstner og naturelsker.

Rise er kreativ og glad for farver. Hun henter sin inspiration dels på fisketurene og dels fra naturen omkring Randers Fjord, hvor vi bor.

Så velkommen til at kigge med. Læn dig tilbage i stolen og nyd farver, fotos og indlæg sammen med os, – eller lad dig involvere med kommentarer og egne oplevelser, så vi alle bliver beriget.

Team-Kingfisher Born to fish

Fiskeørnen er valgt som Kingfishers logo

Med venlig hilsen

Rise & David Vestergaard

Team Kingfisher

dv.kingfisher@gmail.com

 

Kingfisher Logo

Kingfisher logo

Hits: 3052