Vester Silen

Fisketur til Vänern og Vester Silen, okt. 2016:

V. Silen har et fint lille slæbested i Kråkvik

På V. Silen må man trolle med 4 stænger mod behørigt fiskekort, som købes på Statoil-tanken i Bengtsfors.

Da søen ligger i læ af fjeldene omkring er den et rigtig godt alternativ til Vänern, hvis det blæser meget.

Læs beretningen her: Vänernturen, der gik i ged(de)

b

På denne tur får Kingfisher kun 1 fiskedag på Vänern. P.g.a. den hårde nordøstenvind, sætter vi Plan-B i gang, som betyder 3 fiskedage på V. Silen i stedet.

b

V. Silen har et fornemt fiskeri efter laks, ørred og regnbue. Her er turens første ørred, som har hugget på et Flutter Chuck kobberblink i 17 fods dybde.

b

V. Silen er en dyb langstrakt sø, der strækker sig op mod den norske grænse. Søen har et fornemt fiskeri efter laks, ørred og regnbue. Her er det Vibækken i Kingfishers kølvand med lakseflaget hejst.

b

Vi er 5 både fra JSK, der følges ad på denne tur: Vibækken, Malaika, Sea Horse, Guldfisken og Kingfisher. Her foran det store hus i Åsensbruk, som vi havde lejet til formålet.

b

På V. Silen er der læ for den hårde østenvind, og så fisker man tilmed midt i en utrolig flot natur.

b

Her er det Sea Horse, der har lagt sig i Kingfishers kølvand. Man må trolle med 4 stænger pr. mand og max. 8 ialt, – og man skal købe trollingkort til 200 SEK pr. mand pr. dag. Men det er også OK, når bare, der er fisk!

b

Man sejler og fisker midt i den utrolig smukke vildmark, som byder sig til på alle sider.

b

Mindstemålet for laks og ørred er 60 cm. På Kingfisher havde vi adskillige fisk op at vende, – og vi fik blankfisk med hjem hver dag. De gik typisk på 100 – 150 fods dybde og huggede i 15 til 35  fods dybde på små 8 – 10 cm`s blink.

b

At sejle mellem øer og holme, hvor træerne stod i alle efterårets farver badet i den lave sol, var et utrolig smukt syn.

b

Først troede jeg slet ikke, der var gedder i V. Silen. Men jeg tog fejl. På turens anden fiskedag, huggede denne  krabat på mit kobberblink.

b

Hjemme i køkkenet skiftes vi til at lave aftensmad, mens vejrudsigten bliver studeret og skyllet ned med et godt glas rødvin.

b

Jeg nyder at være på fisketur sammen med gode fiskekammerater, der forstår at hygge sig. Her på Restaurant Thai i Mellerud.

b

For mig blev V. Silen et nyt og anderledes bekendtskab, der med sin smukke natur og fornemme ørredfiskeri bestemt apellerer til gentagelse. Og så er det jo altid rart, når man har lidt fisk med hjem.

Hits: 54