Velkommen til Team Kingfishers hjemmeside

  1. Velkommen til en anderledes hjemmeside om oplevelser i naturen med hovedvægt lagt på lystfiskeri.

Du er også selv velkommen til at bidrage med et foto og en lille god historie, som du kan dele med os andre. Send dit bidrag til webmaster på: dv.kingfisher@gmail.com

eller skriv en lille hilsen eller kommentar på hjemmesidens nyoprettede gæstebog. Klik her    

Vinterstemning over strandengene ved Udbyhøj

I det fine vejr med den blege vintersol ud over søen er det fascinerende at tage sig god tid med fiskestangen til at afsøge kanterne af rørskoven for den altid lurende gedde.               (Foto: Dorthe Stieper)

Så fik Team Kingfisher første fiskedag på Vänern. Det blev til en enkelt godkendt + et ekstra tilbud, – og det var det! Ingen gedder! Denne fine ørred huggede på “Guldmakrellen”, den snart legendariske wobler til Vänerns laks og ørred. Vandet er stadig godt 13 grader, så det er ikke helt optimalt. Vi hørte om enkelte fangster på radioen med største på 6 kg. I morgen lover de igen møgvejr. Men vi har fået smag på mere, så vi holder ud!

I september måned begynder høstfiskeriet efter Laks, Ørred og Røding på de store svenske søer. Team Kingfisher vil igen i år ud at søge efter disse viltre fightere. Som noget nyt starter vi ud med at trolle efter Røding på det nordlige Vättern. Håber at kunne få denne smukke laksefisk på mit fiske-cv. Bagefter fortsætter vi til Vänern, hvor vi vil opsøge gamle kendte hotspot for at fiske efter Laks og Ørred. Se mere under Fisketure > Vänern

Skagerak maj 2021: Kingfisher på fisketur efter torsk i Skagerak. Erling er gast på Kingfisher, og på vandet følges vi med Jørgen fra Team Vibækken. Vejret bliver op ad dagen næsten paradisisk, vandet bølger smukt og glat som silke, og vi kobler bådene sammen til havs, mens vi hygger os og nyder frokosten. Det er lystfiskerliv, når det er aller bedst.

Skagerak maj 2021: Vi finder også lidt torsk og sej, så vi kan fylde baljen og gemme lidt til fryseren.

Skagerak maj 2021: Erling er meget imponeret over størrelsen på de fisk, han fanger. Nogen af dem bør nok gemmes til næste år.

Simrishamn d. 3.5.2021: Team Kingfisher lander igen en flot Østersølaks. Se mere under: Simrishamn

En lystfisker må være årvågen og tålmodig. Hvis der er nogen, der mestrer den kunst er det fiskehejren.               (Foto: Marius Sørensen)

Vi glæder os til den kommende fiskesæson, og ikke mindst laksesæsonen. Laksen med dens spændende livscyklus og det temperementsfulde fighterinstinkt er og bliver naturens gave til os lystfiskere. Men den er meget mere end det!  Prøv at høre, hvad prins Charles har sagt i en tale om den vilde laks:  “The majestic, wild Atlantic salmon is a powerful symbol of the health of our rivers and ocean, and of our relationship with the natural enviroment that sustains all human activity … When all is well with salmon, all is well with the world!”

En septembertur til Langelandsbæltet i meget smukt vejr gav et lille udvalg af rødspætter, skrubber og ising. Alle fanget på børsteorm. Se mere fra turen under: Sidste Nyt

Sommertid er makreltid, og så kan der fiskes makreller overalt i de danske farvande. På Kingfisher har vi fanget makreller i farvandet ud for mundingen af Randers Fjord. Det er et spændende fiskeri, og så gør makrellerne sig rigtig godt både på grillen og i rygeovnen.

Nu er vi nået til juni og så begynder fiskeriet efter fladfisk for alvor. Rise og Team Kingfisher har fået en kanon start på fiskeriet efter fladfisk ud for Bønnerup på Djursland. Fladfisk af forskellige arter og størrelser bed lige så hurtigt, vi kunne nå at sætte sandorm på forfanget på den ene stang, mens fisken (sommetider 2 ad gangen) blev afkroget på den anden stang. Der blev ikke meget tid til kaffepauser med så livligt et fiskeri.


Det er forår i Danmark. Sild, havørred og hornfisk kommer i stort tal tæt ind til de danske kyster og fjorde. Det lokker lystfiskerne ud med fiskesnøren. Belønningen er stor, – ud over masser af skønne oplevelser i naturen, er der gode chancer for fisk, der jo gerne skulle munde ud i lidt lækkert til ganen.

Havørreden er som regel nem at få i tale i disse forårsmåneder, – og så giver den sig ikke uden kamp til stregen. Hvad kan en lystfisker ønske sig mere.


Hornfisken kommer, når rapsen blomstrer. Denne viltre fighter giver enhver lystfisker nogle magiske timer på vandet. Og husk: som spise er den stærkt undervurderet, men den smager faktisk fortræffeligt både som stegt, grillet eller røget. Se mere under Opskrifter

 

Team Kingfisher ønsker alle hjemmesidens besøgende et knæk og bræk

Følg Team Kingfisher på vej mod nye oplevelser

Sæt X ved en anderledes hjemmeside, der møder natur og lystfiskeri fra nye vinkler.

Hvis du har et tip, et foto eller en god historie, som du har lyst at bidrage med, så send det til: 

dv.kingfisher@gmail.com

70 HK`s Østersølaks landet af Kingfisher d. 6.4.2014

70 HK`s Østersølaks landet af Kingfisher d. 6.4.2014

Der ud over vil vi her på hjemmesiden gerne dele vores oplevelser i naturen fortalt gennem beretninger, fotos, billedkunst o.l. med en særlig vægt på lystfiskeri fra båd. Så velkommen til at følge os her:

David ombord på Kingfisher med rekordlaks

David ombord på Kingfisher med 12 kg`s Østersølaks

David er skipper på det gode skib “Kingfisher”.

Davids store passion er natur, fotografi og lystfiskeri.

Hans slogan er: “Born to fish”, og Fiskeørnen er valgt som Kingfishers logo.

David vil bringe os med på nogle af sine mange spændende fisketure i Danmark, Sverige og Canada fortalt i ord og billeder.

Rise ved et par af sine malerier i galleriet

Rise ved et par af sine malerier i galleriet

Rise er ud over at optræde som gast på “Kingfisher” tillige billedkunstner og naturelsker.

Rise er kreativ og glad for farver. Hun henter sin inspiration dels på fisketurene og dels fra naturen omkring Randers Fjord, hvor vi bor.

Så velkommen til at kigge med. Læn dig tilbage i stolen og nyd farver, fotos og indlæg sammen med os, – eller lad dig involvere med kommentarer og egne oplevelser, så vi alle bliver beriget.

Team-Kingfisher Born to fish

Fiskeørnen er valgt som Kingfishers logo

Med venlig hilsen

Rise & David Vestergaard

Team Kingfisher

dv.kingfisher@gmail.com

 

Kingfisher Logo

Kingfisher logo

Hits: 3426

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.