Västra Silen

September 2020: Team Kingfisher benyttede en klar og kølig blæsevejrsdag til at tage en fisketur på V. Silen, der ligger lunt mellem de høje fjelde op mod den Norske grænse:

Kingfisher bliver behørigt søsat ved et fint lille slæbested i Kråkvik i den sydlige ende af V. Silen.

At fiske på V. Silen er en fantastisk oplevelse. Man sejler igennem fuldstændig uberørt natur med det ene natursceneri efter det andet.

Midt i vildmarken dukker der en lille ø op med en kirke så smukt placeret,, at man må knibe sig i armen.

Desværre sejlede vi 2 gange trollingkuglerne på et undersøisk skær. Og det vel og mærke med David ved rorpinden. Men pyt! Turen skulle nydes!

Som afslutning på en flot dag, måtte vi desværre konstatere, at vi ingen fisk fik med hjem denne gang. Men naturoplevelsen kan ingen tage fra os!

Västra Silen er ørred- og lakseførende. Denne ørred huggede på et Flutter Chuck trollingblink fisket på riggen. Der er sikkert flere derude, der kan lokkes til hug?

Vester Silen er en uspoleret langstrakt sø op mod den norske grænse. Søen ligger smukt og lunt mellem fjeldene. Den er ørred- og lakseførende, og det er tilladt at trolle med 4 stænger mod behørigt fiskekort, som købes på Ingo-tankens kiosk i Bengtfors. Som agn bruges mindre woblere som StrikePro, Challenger og YoZuri samt små trollingblink på 8 – 10 cm.

Konklusion på V.Silen-turen 2019: Ufattelig smuk vildmark at sejle igennem i flot septembervejr. Men denne gang fik vi desværre ingen fisk med hjem. Vandet er stadig 13 grader varmt, og en tur i oktober med lidt koldere vand vil utvivlsomt give et bedre resultat rent fiskemæssigt. Til den tid har der sikkert også været nattefrost her, så farvespillet på bredderne med gyldne birke og røde ahorn mellem de grønne granner vil forøges.

V. Silen har en enestående uberørt natur. Men hist og her dukker der et par rådyr op i en lysning ved søbredden.

Vi fandt et rigtig godt lille slæbested ved Kråkvik ca. 13 km nord for Bengtfors, hvor vi kunne sætte båden i.

V. Silen har en næsten paradisisk uberørt natur. Midt i det hele – og ud af det blå – dukker der utrolig dekorativt en smuk lille kirke op på en halvø ud i søen.

Som det er skik på Kingfisher, udbringes der altid et Knæk og Bræk for fiskelykke og god tur fra Davids lommelærke med den hjemmebryggede slåensnaps.

Vi havde kun påregnet at finde mindre laks og ørred i V. Silen, men pludselig dukker der et betagende havuhyre op ude i søen. Måske skulle vi prøve noget andet grej?

Vi fik denne fisk af ubestemmelig art. Vi ved ikke, om den er fredet, men smed den alligevel i kølekassen.

Næsten alle øer og fjeldsider er dækket af skov, men ind imellem dukker små klynger af beboelse op, –  idyllisk beliggende på søbredden.

Fisketur til Vänern og Vester Silen, okt. 2016:

V. Silen har et fint lille slæbested i Kråkvik

På V. Silen må man trolle med 4 stænger mod behørigt fiskekort, som købes på Ingo-tanken i Bengtsfors.

Da søen ligger i læ af fjeldene omkring er den et rigtig godt alternativ til Vänern, hvis det blæser meget.

Læs beretningen her: Vänernturen, der gik i ged(de)

b

På denne tur får Kingfisher kun 1 fiskedag på Vänern. P.g.a. den hårde nordøstenvind, sætter vi Plan-B i gang, som betyder 3 fiskedage på V. Silen i stedet.

b

V. Silen har et fornemt fiskeri efter laks, ørred og regnbue. Her er turens første ørred, som har hugget på et Flutter Chuck kobberblink i 17 fods dybde.

b

V. Silen er en dyb langstrakt sø, der strækker sig op mod den norske grænse. Søen har et fornemt fiskeri efter laks, ørred og regnbue. Her er det Vibækken i Kingfishers kølvand med lakseflaget hejst.

b

Vi er 5 både fra JSK, der følges ad på denne tur: Vibækken, Malaika, Sea Horse, Guldfisken og Kingfisher. Her foran det store hus i Åsensbruk, som vi havde lejet til formålet.

b

På V. Silen er der læ for den hårde østenvind, og så fisker man tilmed midt i en utrolig flot natur.

b

Her er det Sea Horse, der har lagt sig i Kingfishers kølvand. Man må trolle med 4 stænger pr. mand og max. 8 ialt, – og man skal købe trollingkort til 200 SEK pr. mand pr. dag. Men det er også OK, når bare, der er fisk!

b

Man sejler og fisker midt i den utrolig smukke vildmark, som byder sig til på alle sider.

b

Mindstemålet for laks og ørred er 60 cm. På Kingfisher havde vi adskillige fisk op at vende, – og vi fik blankfisk med hjem hver dag. De gik typisk på 100 – 150 fods dybde og huggede i 15 til 35  fods dybde på små 8 – 10 cm`s blink.

b

At sejle mellem øer og holme, hvor træerne stod i alle efterårets farver badet i den lave sol, var et utrolig smukt syn.

b

Først troede jeg slet ikke, der var gedder i V. Silen. Men jeg tog fejl. På turens anden fiskedag, huggede denne  krabat på mit kobberblink.

b

Hjemme i køkkenet skiftes vi til at lave aftensmad, mens vejrudsigten bliver studeret og skyllet ned med et godt glas rødvin.

b

Jeg nyder at være på fisketur sammen med gode fiskekammerater, der forstår at hygge sig. Her på Restaurant Thai i Mellerud.

b

For mig blev V. Silen et nyt og anderledes bekendtskab, der med sin smukke natur og fornemme ørredfiskeri bestemt apellerer til gentagelse. Og så er det jo altid rart, når man har lidt fisk med hjem.

Hits: 433